fbpx

Analsprickor- analfissur

Analfissur eller slemhinnespricka är en spricka vid ändtarmsöppningen som kan uppstå i samband med förstoppning, hård avföring eller kraftig diarré. Analfissurer kan orsaka blödningar och ger ofta upphov till smärta vid tarmtömning. Smärtan orsakar kramp i ändtarmens slutmuskel vilket försämrar blodcirkulationen i slemhinnan och gör det svårare för såret att läka. 

Analfissur brukar initialt behandlas med lokalbedövande salva men om detta inte fungerar kan man behandla med botox eller ett dagkirurgiskt ingrepp. Har du några ytterligare frågor eller tankar så tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig. 

Symtom

Orsak och behandling

Analsprickor kan både drabba barn och vuxna. Sprickorna uppstår vanligtvis i samband med att man varit förstoppad under en tid, haft hård avföring eller lidit av kraftigare diarré. Då många analfissurer läker av sig själv fokuserar man inledningsvis främst på att lindra smärtan för att underlätta tarmtömningen. Detta görs ofta med en lokalbedövande salva. Även akuta analsprickor brukar vanligtvis läka av sig själv efter några veckor. Kroniska analfissurer som behandlats under en längre tid utan att förbättras kan även behandlas med botox eller genom ett mindre kirurgiskt ingrepp. Vid ditt första besök hos oss kommer du få information om hur behandlingen kommer att tas vidare och om detta är något som är relevant för just dig.

Vad våra patienter säger

“Toppklass på er. Hela gänget, ingen nämnd ingen glömd. Vi ses ju snart igen. Inte för att jag ser fram emot operationer men, tillsammans med er så är det inte långt ifrån.” 

Bosse – 7 februari 2019

Vill du snabbt träffa en läkare?

Om du snabbt vill träffa en av våra specialistläkare kan du boka ett privat läkarbesök med en mottagningstid inom 2-4 dagar. Fyll i vårt kontaktformulär så återkommer vi snarast. Om du har några andra frågor så tveka inte att kontakta oss på 031- 18 88 18 eller info@stiernstam.se.

    |  2019 © All Rights Reserved  |  Kirurgilakarhuset.se  |  Stiernstam Läkarservice AB  |