fbpx

Gynekologisk laparoskopi

Gynekologisk laparoskopi

På vår mottagning i Göteborg erbjuder vi diagnostisk och operativ gynekologisk laparoskopi för att undersöka och åtgärda olika typer av besvär. Vi genomför bland annat sterilisering, avlägsnad av äggstockscystor, muskelknutor och utomkvedshavandeskap. Ingreppen utförs av erfarna gynekologer under narkos och du kan lämna mottagningen samma dag.

Allmänt

Laparoskopi är en metod där gynekologen använder s.k titthålsteknik för att undersöka eller behandla olika åkommor i underlivsorganen. Tillskillnad från traditionell kirurgi används ett titthålsinstrument som förs in i kroppen via små hål som görs i buken och därför lämnar betydligt mindre ärr efter ett ingrepp.

Varför laparoskopi?

Laparoskopi kan antingen vara diagnostisk eller operativ.  En diagnostisk laparoskopi utförs med syfte att undersöka orsaken till ett besvär medan en operativ utförs som en operation för att åtgärda åkomman. Undersökningar görs exempelvis av livmoder, äggstockar och 

Om operationen

Operationen utförs som dagskirurgi under narkos. Innan operationen träffar du din ansvariga gynekolog och narkosläkare som kan besvara eventuella frågor. Gynekologen utför ingreppet via 2-4 små öppningar i den nedre delen av buken. Ingreppet tar ca 20-60 minuter beroende på vilken åtgärd som planerats. Efter operationen får du tillgång till ett eget rum där du kan vila upp dig innan du lämnar mottagningen. Läs mer om hur du förbereder dig inför operation i narkos.

I samarbete med erfarna specialistläkare inom gynekologi erbjuder vi på Stiernstam Läkarservice nu även utredning, bedömning och behandling av en rad olika gynekologiska åkommor. Du kan vända dig till oss som privatpatient eller som försäkringspatient. Hos oss får du en omgående och professionell behandling av dina besvär. Vi eftersträvar att alltid erbjuda ett hög kvalitativt och personligt omhändertagande med individen i fokus. Du möter alltid samma personal och alla ingrepp sker som dagkirurgi vilket innebär att du kan lämna mottagningen samma dag. Varmt välkommen till oss!

Vill du snabbt träffa en gynekolog?

Vi vet att gynekologiska besvär kan vara påfrestande. Om du snabbt vill träffa en gynekolog kan du boka ett privat läkarbesök med en mottagningstid inom några 2-4 dagar. Fyll i i vårt kontaktformulär så återkommer vi snarast. Om du har några andra frågor eller funderingar så tveka inte att höra av dig till en av våra sjuksköterskor  på info@stiernstam.se.

    |  2019 © All Rights Reserved  |  Kirurgilakarhuset.se  |  Stiernstam Läkarservice AB  |