fbpx

Lokalbedövning

Mindre kirurgi med lokalbedövning

Inför lokalbedövning

Kirurgiska ingrepp på huden utförs alltid under lokalbedövning och du kan lämna mottagningen direkt efter. Stygnen tas mellan 7-14 dagar efter ingreppet beroende på var på kroppen det sitter. Värktabletter brukar inte behövas. Stora fettansamlingar (lipom) kan dock ibland kräva narkos för att resultatet skall bli bra.

Hygien

För att minimera risken för infektion efter operationen ska du duscha och tvätta håret på morgonen innan operationen och ta på dig nytvättade kläder. Använd inte smink, nagellack, hudlotion, parfym, rakvatten eller kontaktlinser. Lämna smycken, klocka och andra värdesaker hemma. 

Mediciner

Du kan ta dina vanliga mediciner på morgonen innan operationen, om inte din läkare ordinerat annat. Du kan även ta paracetamol, som exempelvis Panodil eller Alvedon, för att förebygga eventuell smärta. Det är dock viktigt att du informerar om du är förkyld eller sjuk. Vi kan inte operera dig om du har en infektion i kroppen.

Mat

Du får äta som vanligt innan och efter operationen.

Efter operationen

Efter operationen får du tillgång till ett eget vilorum om du skulle behöva vila upp dig. Innan du lämnar mottagning får du träffa en sjuksköterska som bokar in en tid för återbesök och informerar om eventuella försiktighetsåtgärder.  

Att tänka på efter operationen

Man får ej bada i badkar, simbassäng eller annat innan stygnen tagits bort. Att duscha med försiktighet går bra om man skyddar operationsområdet. I allmänhet kan man träna försiktigt. Det viktiga är att man inte spänner vävnaden så att såret går upp. Sjukskrivning krävs i regel inte. Det kan vara bra att ha smärtstillande läkemedel hemma, som t.ex Alvedon eller Panodil som finns att köpa receptfritt på apoteket. Du får ett recept av dina läkare om du skulle ha behov av starkare läkemedel. 

Komplikationer

Var alltid noga med att följa de instruktioner du fått av din läkare eller sjuksköterska. Om du får en ökande värk, svullnad, blir ljuskänslig eller feber bör du omgående kontakta mottagningen för vägledning. Du ska självklart kontakta oss om du har några andra funderingar eller frågor rörande din operation.  Ibland kan man få en infektion i operationssåret som måste behandlas med antibiotika. Kontakta vår mottagning på 031- 18 88 18 om du misstänker en infektion så hjälper vi dig omgående! 

Återbesök

 Du får göra ett återbesök på vår mottagning  efter 7-10 dagar efter ditt ingrepp för stygntagning och efterföljande tejpning för bästa kosmetiskt resultat.

Har du några frågor inför din lokalbedövning?

Vi finns här för dig. Om du har några frågor eller funderingar kring ditt ingrepp i lokalbedövning så är du varmt välkommen kontakta våra sjuksköterskor på 031- 18 88 18 eller info@stiernstam.se så hjälper vi dig. Varmt välkommen!

|  2019 © All Rights Reserved  |  Kirurgilakarhuset.se  |  Stiernstam Läkarservice AB  |