fbpx

Äggstockscystor

Cystor på äggstockarna

Äggstockscystor är små vattenfyllda blåsor som syns på äggstockens yta och är en vanlig åkomma bland kvinnor. De uppstår vanligtvis i samband med ägglossningen och försvinner ofta naturligt av sig själv. Ibland kan dock cystorna växa och bli såpass stora att de ger upphov till smärta. Hos oss möter du erfarna specialistläkare inom gynekologi som både omedelbart bedömer och behandlar dina besvär.

Symtom

Symtomen för äggstockscystor kan variera men vanligt är att du känner varierande smärta, tyng och tryck mot urinblåsan. Ibland kan du känna en knöl i den nedre delan av magen som kan även göra ont vid samlag.

Undersökning

För att undersöka om du lider av äggstockscystor görs en ultraljudsundersökning som är helt ofarlig för dig. Med hjälp av ultraljud kan gynekologen undersöka dina äggstockar och eventuella cystor. Du behöver ingen särskild förberedelse och du lämnar mottagningen samma dag. Om  eventuellt uppföljande behandling får du en mottagningstid inom 2-3 veckor samt information om hur du förbereder dig inför ingreppet. Om du känner dig orolig kan du alltid kontakta oss på 031 18 88 18 eller info@stiernstam.se 

Operation

Äggstockscystor avlägsnas med hjälp av laparoskopisk teknik s.k titthålsteknik. Tillskillnad från öppen kirurgi använder kirurgen ett smalt instrument som förs in via små hål i buken och därför lämnar betydligt mindre ärr. Innan operationen träffar du din ansvariga gynekolog och narkosläkare som kan besvara eventuella frågor. Ingreppet tar ca 20-60 minuter beroende på vilken åtgärd som planerats. Efter operationen får du tillgång till ett eget rum där du kan vila upp dig innan du lämnar mottagningen.

I samarbete med erfarna specialistläkare inom gynekologi erbjuder vi på Stiernstam Läkarservice nu även utredning, bedömning och behandling av en rad olika gynekologiska åkommor. Du kan vända dig till oss som privatpatient eller som försäkringspatient. Hos oss får du en omgående och professionell behandling av dina besvär. Vi eftersträvar att alltid erbjuda ett hög kvalitativt och personligt omhändertagande med individen i fokus. Du möter alltid samma personal och alla ingrepp sker som dagkirurgi vilket innebär att du kan lämna mottagningen samma dag. Varmt välkommen till oss!

Vill du snabbt träffa en gynekolog?

Vi vet att gynekologiska besvär kan vara påfrestande. Om du snabbt vill träffa en gynekolog kan du boka ett privat läkarbesök med en mottagningstid inom några dagar. Fyll i vårt kontaktformulär så återkommer vi snarast. Om du har några andra frågor eller funderingar så tveka inte att höra av dig till en av våra sjuksköterskor  på info@stiernstam.se.

    |  2019 © All Rights Reserved  |  Kirurgilakarhuset.se  |  Stiernstam Läkarservice AB  |