fbpx

Gynekomasti- förstorade bröstkörtlar

Gynekomasti innebär en ökad tillväxt av bröstkörtelvävnad som kan drabba pojkar och män i olika åldrar. Orsaken är ofta hormonella förändringar och tillståndet är inte ovanligt. Gynekomasti kan uppfattas som besvärande men kan snabbt åtgärdas med en enkel operation. Om du misstänker eller lider av gynekomasti kan du vända dig till oss för att utreda orsaken till utvecklingen och få omgående behandling inom 2 veckor.  

Om du snabbt vill få behandling av dina besvär kan du boka ett privat läkarbesök på 031- 18 88 18 och få en mottagningstid inom 2-4 dagar. Varmt välkommen till oss på Stiernstam Läkarservice!

Symtom

Förekomst och orsak

Gynekomasti är ett vanligt fenomen som kan uppträda i olika åldrar. Hos yngre debuterar förekomsten ofta vid 14-15 års åldern och då i samband med puberteten medan förekomsten bland vuxna män tilltar med åldern. Den vanligaste orsaken är hormonell obalans mellan östrogen och androgen. Gynekomasti kan därför uppstå i samband med puberteten, hormonbehandling eller vid användning av vissa läkemedel och illegala preparat.

Operation

Gynekomasti opereras vanligast i narkos, men vid mindre gynekomastier kan ingreppet även utföras i lokalbedövning. Innan operationen träffar du först träffa din ansvariga läkare som går igenom ingreppet och besvarar eventuella frågor. Under operationen tar kirurgen bort överflödig bröstkörtelvävnaden och fett vilket gör brösten plattare. Efter operationen får du tillgång till ett eget vilorum och du kan lämna mottagningen samma dag.

Vill du snabbt träffa en läkare?

Om du snabbt vill träffa en av våra specialistläkare kan du boka ett privat läkarbesök med en mottagningstid inom några dagar. Fyll i vårt kontaktformulär så återkommer vi snarast. Om du har några andra frågor så tveka inte att kontakta oss på 031- 18 88 18 eller info@stiernstam.se.

    |  2019 © All Rights Reserved  |  Kirurgilakarhuset.se  |  Stiernstam Läkarservice AB  |