fbpx

Hudförändringar

God- och elakartade hudförändringar

Hudförändringar finns som både godartade och elakartade. Oavsett vilken typen av hudförändring du lider av så hjälper vi dig med att bedöma och omgående behandla besvären. Ingreppet sker som dagkirurgi och du lämnar mottagningen direkt efter. Om du snabbt vill träffa en läkare kan du boka ett privat läkarbesök och få en behandlingstid inom 2-4 dagar. Kontakta oss på 031- 18 88 18 eller på info@stiernstam.se för att boka ett privat läkarbesök.

Godartade hudförändringar

Godartade hudförändringar är ofarliga och uppstår oftast i samband med ålder och hög solexponering. De vanligaste godartade hudförändringarna är bland annat åldersvårtor, solfläckar, hudflikar, talgkörtlar och pigmenterade födelsemärken.

Elakartade hudförändringar

Elakartade hudförändringarna kan i sig vara ofarliga men om de inte behandlas kan de riskerar att utvecklas till hudcancer och bör därför avlägsnas snarast. Vi på Stiernstam Läkarservice både bedömer samt behandlar dina hudförändringar och du kan lämna mottagningen samma dag. 

Behandling

Både god- och elakartade hudförändringar behandlas som dagskirurgi i lokalbedövning. Du kan lämna mottagningen samma dag. Om eventuella vävnadsbitar ska skickas på mikroskopisk undersökning kommer dessa provsvar efter ca 4-6 veckor. Läs mer om hur du förbereder dig inför lokalbedövning. Varmt välkommen!

När bör jag söka vård?

Hudförändringar brukar inte vara elakartade men för att vara på den säkra sidan är det viktigt att hålla kolla på hur dina hudförändringar utvecklas. Symtom att vara uppmärksam på är bland annat om födelsemärken eller pigmenteringar börjar klia, blöda, svida eller växer asymmetriskt. Kontakta då först din vårdcentral eller boka ett privat läkarbesök hos oss på 031- 18 88 18 för att få professionell bedömning. 

Vad våra patienter säger

“Fantastisk personal! Trevliga och kunniga. Rekommenderas varmt!”

Linda – 2 mars 2017

Vill du snabbt träffa en läkare?

Om du snabbt vill träffa en av våra specialistläkare kan du boka ett privat läkarbesök med en mottagningstid inom 2-4 dagar. Fyll i vårt kontaktformulär så återkommer vi snarast. Om du har några andra frågor så tveka inte att kontakta oss på 031- 18 88 18 eller info@stiernstam.se.

    |  2019 © All Rights Reserved  |  Kirurgilakarhuset.se  |  Stiernstam Läkarservice AB  |